Sfaturi pentru o sarcina usoara

sfaturisfaturi

Timp de 9 luni ai sa treci prin foarte multe stari, atat fizice, sufletesti cat si psihice, pregatirea pentru rolul de mamica nu este cea mai usoara etapa din viata unei femei, trebuie sa ai grija in continuare de familie, sa muncesti, sa faci piata, etc,  noi iti oferim cateva sfaturi care te vor ajuta sa treci mai usor prin aceasta perioada!

Afla care iti sunt drepturile din primele saptamani de sarcina trebuie sa ai o discutie cu angajatorul pentru a afla care sunt drepturile tale pe parcursul celor noua luni si dupa. Afla  daca ai dreptul la un program redus de munca, care este perioada  de concediu sau cat vei primi indemnizatie pentru cresterea copilului.

Invata sa ceri ajutor persoanelor apropiate - Daca vrei sa renovezi, sa zugravesti sau sa montezi mobila pentru camera bebelusului, cheama un prieten. Nimeni nu se va supara sa ajute o gravida, dimpotriva!

Fa-ti un blog - perioadele de criza sau disconfort vor trece mai usor daca vei impartasi aceste stari cu alte mamici. E incredibil de cata incredere si gandire pozitiva vei avea parte dupa ce afli ca si alte gravide au trecut prin aceleasi experiente ca si tine. Scrie pe blog, pe forumuri sau chiar initiaza discutii cu alte mamici. Timpul va trece mai repede, iar tu vei castiga experienta si poate, prietene noi.

Rasfata-te – mergi la un film, la un teatru sau la o teresa, a fi gravida nu inseamna ca esti bolnava. Ca orice femeie, ai dreptul sa te imbraci la moda, sa te duci la coafor, sa ai parte de un masaj.

Investeste intr-un somn confortabil- inca de la inceputul sarcini ar trebui sa-ti achizitionezi  pijamale pentru gravide, confortabile, care nu strang burtica, dar si o perna speciala ce-ti va folosi mai ales spre finalul sarcinii, cand orice pozitie de somn va deveni incomoda. 

Nu uita de miscare – fa putina gimnastica, este un energizant foarte bun si mult mai puternic decat un somn de o jumatate de ora la pranz. Cateva exercitii usoare vor pune sangele in miscare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>