Sfaturi pentru slabit de acum 150 de ani: Opt ore de somn pe noapte ingrasa

slabit

 

Articolele care contineau sfaturi pentru slabit au inceput sa apara la inceputul secolului XIX. Majoritatea contineau sfaturi precum “sa faci cat mai mult sport” si “sa mananci mai putin”, insa au existat si altele mai ciudate, care astazi par de-a dreptul ridicole:

 

 

 

  •   Apa, cel mai mare inamic

La mijlocul secolului 19, unii asa-zisi oameni de stiinta sustineau ca apa ingrasa. Explicatia lor era aceasta: apa interfera cu sucul gastric. Daca acesta ar fi lasat sa digere nestingherit alimentele, atunci oamenii ar slabi. Teoria a fost scoasa la inaintare de Thomas King Chambers in 1852, intr-un eseu in care a sustinut si ca femeile insarcinate nu ar trebui lasate sa bea apa.

  • Opt ore de somn pe noapte ingrasa

Nu doar somnul de dupa-amiaza, ci si opt ore dormite pe noaptea ingrasau, se credea acum 100 de ani. ”Dormitul dupa-amiaza pentru cei care sunt deja odihniti si traiesc in lux afecteaza atat mintea, cat si corpul. Somnul in exces prosteste si ingrasa”, se arata in cartea ”Frumusetea fizica. Cum sa ti-o pastrezi”, publicata de Annette Kellerman in 1918. O alta carte recomanda cel mult sapte ore de somn pe noapte si interzice somnul de dupa-amiaza. Persoanelor care nu reusesc sa doarma mai putin li se recomanda sa doarma pe paturi cat mai neconfortabile.

  • Aerul arde grasimea

In articolele si cartile de la inceputul secolul 20 se recomanda un stil de viata activ. Sunt incurajate mersul, calaritul si inotul, insa nu pentru motivele pentru care sunt recomandate in zilele noastre. Pe atunci se credea ca oxigenul arde grasimea la propriu. Daca respirai adanc aer proaspat, straturile de grasime erau eliminate.

”Aerul proaspat este un agent distructiv pentru grasime. Oxigenul arde carbonul. Ati observat cum un foc pe cale sa se stinga este reaprins sub actiunea unui curent de aer? Asta se intampla si cand o femeie care este prea grasa iese la plimbare. Aerul curat arde carbonul care se afla in straturile ei de grasime de pe burta si de pe solduri”, explica Lina Cavalieri in cartea ei ”Secretele mele de frumusete”, publicata in 1914.

  • Rostogolitul, cel mai eficient exercitiu de interior

Femeilor care preferau sa slabeasca fara sa iasa din casa li se recomanda sa se rostogoleasca pe podea. ”Nici sa nu va treaca prin cap sa va bagati inapoi in pat dupa ce va treziti. in schimb, incepeti rostogolirile. Nu sunt multe explicatii de dat aici, numele este suficient de clar. intindeti-va pe podea si incepeti sa va rostogoliti repede, nu incet ca un delfin. Dupa cum stiti, delfinii nu sunt creaturi zvelte. Rostogoliti-va in schimb cum o fac catelusii in nisip cand se joaca. Rotiti-va de ce putin 80 de ori inainte sa va opriti”, arata Lina Cavalieri in ”Secretele mele de frumusete”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>