Solutii naturale pentru unghii fragile

unghii tratatemente naturiste

Pentru problema unghiilor fragile care se exfoliaza usor, exista tratamente naturiste foarte eficiente, care in timp, intaresc unghiile si le permit acestora sa creasca lungi si frumoase.
Cu ajutorul unor produse 100% naturale, unghiile vor deveni rezistente si sanatoase.

Foarte eficiente sunt urmatoarele tratamente naturiste:

 

Uleiul de masline

Un ingredient magic, dar accesibil tuturor, este uleiul de masline care in combinatie cu vitamina E face miracole pentru unghii. Cele doua produse se amesteca intr un bol, iar unghiile se vor tine in acest amestec timp de un sfert de ora, ideal de cateva ori pe saptamana.

 

Vitamina E

Pentru unghii rezistente, hidratate si sanatoase se va folosi o capsula de vitamina E. In fiecare seara, inainte de culcare, unghiile se vor masa timp de cateva minute. Rezultatele se vor vedea in scurt timp de la inceperea tratamentului.

 

Miere si ulei de migdale

Si mierea de albine este foarte eficienta pentru unghiile fragile, iar in combinatie cu ulei de migdale va rezulta un tratament ideal atat pentru unghii, cat si pentru pielea mainilor care va deveni mult mai catifelata.

Mierea se va amesteca cu cateva picaturi de ulei de migdale si tratementul se va aplica pe maini, ideal pentru o noapte intreaga. Mainile se vor acoperi cu manusi.

 

Ulei de argan si lamaie

Un alt ulei extrem de eficient pentru unghii este cel de argan. Recomandat si folosit in sute de tratamente de infrumusetare, uleiul de argan ajuta si la fortifierea si protejarea unghiilor.

Se combina cu cateva picaturi de lamaie si se aplica pe unghii,  seara inainte de culcare, timp de o saptamana.

 

Glicerina 

O jumatate de lingura de glicerina dizolvata intr un pahar cu apa fierbinte face minuni pentru unghii.  Unghiile se vor tine in aceasta solutie ( racita) timp de un sfert de ora. Este recomandat ca tratamentul sa se repete de 3 ori pe saptamana.

 

Dieta

Rezistenta unghiilor depinde, intr-o mare masura de dieta si doar o alimentatie corecta ne va asigura aportul de calciu si vitamine, necesare pentru unghii sanatoase si rezistente. Alimentele care ajuta la fortifierea unghiilor sunt cele bogate in proteine, calciu, vitamina A, C si E, iar in aceasta categorie sunt incluse: pestele, fructele de mare, ouale, laptele, fructele uscate, cerealele integrale si legumele verzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>