Strugurii – beneficii multiple

strugure
Datorita continutului de flavonoizi (chercetina si resveratrol), strugurii au capacitatea de a ne proteja inima. Un pahar cu suc de struguri consumat in fiecare zi pe o perioada de 4 saptamani are efecte cardioprotectoare.

Resveratrolul, un antioxidant care se gaseste in struguri are rolul de a ameliora cu 30% circulatia sanguina la nivelul creierului. Se reduce astfel riscul unui atac de cord.

Un alt antioxidant care se gaseste in struguri este prostilbenul. Coaja si samburii strugurilor impiedica dezvoltarea tumorilor canceroase la nivelul sanilor

Un agent compus dintr-un extract care ramane dupa stoarcerea strugurilor are un puternic efect antimicrobian. Se impiedica astfel raspandirea a peste 14 tipuri de bacterii.

Pe langa vitaminele din grupul B, strugurii mai contin vitaminele C, A, PP, K si potasiu, fosfor, magneziu, siliciu. Pentru ca sunt un bun diuretic, strugurii se recomanda ca remediu natural impotriva reumatismului, gutei, bolilor de piele.

Sucul de struguri, obtinut acasa, prin stoarcerea boabelor, se recomanda impotriva crizelor de ulcer. Se bea timp de trei zile la rand cate o jumatate de litru de suc.

Mustul, trei pahare pe zi, baute timp de o luna, dezintoxica organismul si-l pregateste pentru iarna. De asemenea, mustul este indicat si in hepatita cronica, tuberculoza, enterocolita, cistita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>