Sunatoarea – impotriva depresiei si nu numai

 

sunatoareSunatoarea este o planta cu flori galben-aurii, care se recolteaza in iulie-august. Aceasta trateaza raceala si bolile de stomac, ajuta la tulburarile de somn, este un leac eficient in dischinezii biliare. Un alt beneficiu care este foarte cunoscut este ca este un antidepresiv foarte bun.

Daca aveti tulburari de somn, seara, inainte de culcare, preparati-va o infuzie de sunatoare. Indulciti-o cu un varf de lingurita de zahar si tot atata miere de albine. Beti ceaiul cald, cu inghitituri mici si rare, pe parcursul a 10, 15 minute.

Infuzia se prepara turnand o cana de apa clocotita peste o lingurita de floare bine uscata si maruntita. Se acopera vasul, se lasa la infuzat cateva minute, dupa care se filtreaza.

In dischinezii biliare sau in caz de gastrita se pot bea doua, trei cani de ceai pe zi, de regula neindulcit. Deoarece aceasta are efect de fotosensibilizare, ideal ar fi ca persoanele care beau ceai de sunatoare sa evite expunerea la soare.

Sunatoarea este extrem de eficienta in tratarea depresiei usoare. Se recomanda sa beti doua, trei cani de ceai pe parcursul unei zilei. In cazul tulburarilor emotionale mai puternice se poate lua pulbere de sunatoare, cate o lingurita rasa la fiecare patru ore din zi.

Inainte de a incepe un tratament cu sunatoare, trebuie sa intrerupeti alte medicamente care ar putea interactiona cu sunatoarea. E vorba de anticonceptionale sau antigoagulante, care au la baza teofilina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>