Super aliment, ginseng

 

Ginseng-ul este o planta asiatica care se utilizeaza in medicina traditionala. Continutul ginseng-ului este format din heterozide, acizi aminati, minerale, vitamine si enzime si substante esentiale care asigura o buna functionare a organismului. Planta se cultiva pe mari suprafete de teren, mai ales in Coreea.

Radacinile de ginseng au nevoie de aproximativ 5 ani pentru a ajunge la maturitate. Acesta este unul din motivele pentru care procesele de preparare a produselor filoterapeutice sunt costisitoare.

Radacinile se descompun rapid, necesitand aplicarea unor proceduri de stabilizare, cum ar fi tratarea cu un curent de vapori de apa.

Ginseng-ul rosu se obtine prin uscare, dup ace a fost supus procesului de tratare cu aburi, pe cand ginseng-ul alb este uscat rapid pentru a fi gata de consum.

Aceasta planta are numeroase calitati curative. Ginseng-ul stimuleaza libidoul. In acest caz este recomandat un tratament de trei luni cu un gram pe zi de radacina uscata de ginseng. Poti pune ginseng-ul in diferite alimente sau preparate. Este recomandat panax-ginseng-root-extractpentru pielea uscata, timp de trei luni aplicandu-se un tratament care consta in consumul zilnic al unui comprimat de 15 mg de extract uscat de ginseng, 15 mg ginko si 15 mg de coada soricelului. Ginseng-ul imbunatateste memoria si capacitatea intelectuala, are efecte benefice asupra ridurilor, intareste imunitatea, inlatura stresul fiziologic si psihic, actioneaza impotriva caderii parului, combate anxietatea si dereglarile tiroidei.

Atentie!

Consumul de ginseng pe o perioada indelungata poate avea efecte secundare asemanatoare celor provocate de corticoide: ingrasare, insomnie, etc. Doza maxima recomandata este de 2 g pe zi, timp de maximum 3 luni.

Ginsengul nu este recomandat femeilor insarcinate, copiilor si adolescentilor, persoanelor care sufera de obezitate, insomnie, nervozism, hipertensiune arteriala sau cancer hormonodependent.

Nu este recomandat sa cumperi ginseng de pe internet decat daca este vorba despre site-uri serioase, care iti garanteaza originea si calitatea produselor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>