Tigarile electronice creeaza dependenta de nicotina si sunt inutile in renuntarea fumatului

S-a realizat un studiu pe mai multi bolnavi de cancer care au continuat sa fumeze, iar tigarile electronice au aratat ca favorizeaza dependent de nicotina, in loc sa diminueze. Cei care folosesc astfel de dipozitive le este din ce in ce mai greu sa renunte la fumat ca si persoanele care fumeaza tigarile clasice.
Tigarile electronice creeaza dependenta de nicotina si sunt inutile in renuntarea fumatului
Acest studiu a aparut in revista Cancer, este o publicatie de specialitate a Societatii Americane pentru Cancer, ridica mari semen de intrebare cu privire la tigarile electronice legate de eficienta lor in a ajuta fumatorii sa scape de acest viciu.

Pana la sfarsitul studiului, cei care au utilizat aceste dispositive erau la fel de predispusi in a fuma ca si fumatorii de tutun clasic. A fost contestat acest studiu de o serie de alti cercetatori, potrivit Reuters.

In pofida studiile realizare de catre experti, tigara electronica este utilizata intr-un numar tot mai mare, a crescut de trei ori in aceasta perioada, de la 10,6% la 38.5%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>