Tratamente pentru herpes

herpes

Herpesul este o grupare de vezicule acumulte la nivelul buzei. Pielea se inflameaza si capata un aspect rosiatic, de „basica plina cu lichid”.

Herpesul este provocat de virusul herpes simplex (HSV). Acesta poate fi de doua tipuri: genital sau la nivel bucal. Dupa ce un om este infectat cu acest virus, leziunea poate reveni oricand. La cei mai multi pacienti apar episoade de 3 sau 4 ori pe an. In cazuri severe, episoadele pot aparea mai des, lunar.

Cauzele aparitiei herpesului: sistemul imunitar slabit, schimbarile hormonale din timpul sarcinii, stresul excesiv, oboseala excesiva, expunerea prelungita la soare, raceala, gripa, alergiile alimentare sau solutiile folosite in timpul tratamentelor dentare.

Metode alternative de tratare a herpesului:

Tratament cu usturoi

Taie un catel de usturoi pe jumatate. Zdrobeste o parte din acesta si aplica pe zona inflamata. Lasati usturoiul sa actioneze timp de 10-15 minute. Repetati de 3-5 ori pe zi.

Tratament cu acetona

Desi suna ciudat, acetona usuca herpesul si impiedica raspandirea acestuia. Pune putina acetona pe un disc demachiant si aplica pe zona afectata. Repetati de 5-6 ori pe zi.

Tratament cu radacina de lemn dulce

Aveti nevoie de radacina lemn dulce, pe care o gasiti la plafar. Amestecati o lingura de radacina de lemn dulce cu o lingurita de apa. Aplicati pe herpes. Lasati sa actionze cateva ore. Repetati de cateva ori pe zi.

Tratament cu gheata

Luati un cub de gheata si il infasurati intr-un prosop de bucatarie. Aplicati pe zona infectata pentru aproximativ 15 minute.Repetati la fiecare trei ore.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>