Tratamentul Depresiei

depresie

Sunatoarea este considerata remediul clasic antidepresiv. Aceasta reda buna dispozitie si alunga gandurile rele, efectul ei fiind egal cu antidepresivele de sinteză. Mod de folosire: 1 lingurita de planta la 1 cana de apa clocotita, de 3 ori/zi.

Ginsengul amelioreaza starile de oboseala si de stres. Planta contine vitamina B1, B2 si estrogen, producand o stare de calm. Mod de folosire: cura de 6 – 8 saptamani. 

Valeriana contine substante active extrase din radacina, care linistesc nervii si relaxeaza. Efectul calmant si somnifer vine din uleiurile eterice. Mod de folosire: sub formă de tinctura, ceai, drajeuri.

Lavanda – tinctura. Mod de folosire: intr-un borcan se pune ¾ planta, se completeaza cu alcool de 70 grade, se lasa la macerat 14 zile, agitand din cand in cand borcanul), 1 lingurita la ½ pahar de apa de 3 – 4 ori/zi, pe stomacul gol, timp de 3 luni.

Petale de trandafir. Mod de folosire: macerat rece de 3 ori/zi, cate o cana, timp de o luna.

Polenului de albine. Mod de folosire: cura de 3 luni, timp in care se administreaza o lingurita de polen pe zi. Cura ajuta in peste 60% din cazuri la ameliorarea starii emotionale si psihice.

Laptisorul de matca este foarte eficient in cazul femeilor depresive care asociaza si un deficit de hormoni estrogeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>