Trateaza-te cu anghinare

anghinare156Anghinarea este o planta minune bogata in polifenoli (cinarina si alti produsi clorogenici), flavonoide, cinarozida, scolimozida, pectine, acizi si saruri minerale (in special potasiu si magneziu), compusi sterolici.

In Grecia si Roma antica aceasta era considerata mancarea celor instariti si era consumata cu miere, otet si chimen. In prezent, aceasta este accesibila tututor, se poate folosi la prepararea mancarurilor sau se poate consuma sub forma de ceai.

Principalele beneficii ale consumului de anghinare:

- Protejeaza ficatul: recomandat persoanelor care sufera de insuficienta hepatica, ciroza hepatica, calculi biliari, hepatita cronica;

-Anghinarea previne aparitia cancerului

-Detoxifica organismul

-Scade nivelul colesterolului rau din sange

-Ajuta la tratarea gutei

-Trateaza bolile de rinichi

-Trateaza constipatia

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>