Trezitul matinal: relaxare si voiosie de la prima ora!

Ei bine, ziua buna se cunoaste de dimineata, trebuie sa transformam trezitul dintr-un chin, intr-o obisnuinta placuta si relaxanta, care sa te faca sa debordezi de buna dispozitie toata ziua.

Trezitul: relaxare si voiosie de la prima ora!

Specialistii spun ca ceasul desteptator trebuie sa sune exact atunci cand trebuie cu adevarat sa te trezesti. Vei avea parte astfel de o perioada de somn neintrerupt, ce nu se poate compara cu episoadele de cateva minute somn-trezire, ce iti vor da peste cap mersul natural al somnului.

Conform specialistilor, culorile vesele din dormitor, indiferent ca sunt peretii, asternuturile sau draperiile, culorile vii ne stimuleaza cresterea adrenalinei. Inclusiv la micul de jun ar fi ideal daca avem farfurii colorate, asta ne binedispune.

Feng Shui in dormitor, pentru un somn lin

In lipsa florilor, incearca sa deschizi macar televizorul sau sa ai un tablou dragut pe perete. Orice e mai bine decat sa te trezesti cu fata la cearceaf.

Invata cum sa zburzi de energie

Iar daca tot faci asta, incearca sa gandesti pozitiv si te vei da jos din pat binedispus si plin de energie. In plus, doctorii spun ca nu e bine sa sari imediat din pat, la propriu, dupa ce ai stat intins atatea ore, pentru ca vei avea toate sansele sa ametesti.

Lumina, revigoranta ca un dus rece

Dupa ce ai reusit sa te desprinzi din asternuturi, trage draperiile si lasa lumina sa intre in camera. Daca soarele n-a aparut inca pe cer, incearca macar sa aprinzi lumina, pentru ca organismul tau are nevoie sa stie ca incepe o noua zi.

Consuma alimentele potrivite

Cercetatorii sustin ca o scadere de numai 2% a rezervelor de apa din organism te oboseste fizic si psihic. Refacerea acestor rezerve, la prima ora, ii va oferi corpului toata energia de care are nevoie si va elimina senzatia de oboseala.

Haideti sa gandim pozitiv!

Dupa ce ne trezim, nu trebuie sa facem nimic iesit din comun, stam cateva secunde intinsi in pat si ne imaginam ce avem de facutin timpul zilei. Cercetatorii sustin ca iti poti activa anumite parti ale creierului utilizate intr-o anumita activitate, pur si simplu, doar gandindu-ne la asta.

Nu uitati proverbul: “Cine se trezeşte de dimineaţă, departe ajunge!”

Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>