Originar din India, uleiul de ricin este un produs utilizat inca din vechi timpuri, atat in tratamentele de infrumusetare,cat si pentru prevenirea si combaterea unor afectiuni si probleme medicale.

Are proprietati antibacteriene si antivirale si contine un numar mare de antioxidanti. Acesti ajuta organismul sa lupte contra radicalilor liberi.

Un par sanatos si stralucitor

Substantele gasite in uleiul de ricin contribuie la regenerarea parului si ii imbunatatesc aspectul.

El poate fi aplicat ca atare pe par sau in combinatie cu alte uleiuri esentiale sau vegetale. Mastile se vor aplica pentru cateva ore, de 2 ori pe saptamana.

Tratamentele regulate cu ulei de ricin stimuleaza cresterea parului si ii asigura sanatatea si stralucirea.

O piele luminoasa, lipsita de riduri

Acest ulei este benefic si recomandat in tratamentele de ingrijire a pielii.

Contribuie la estomparea cearcanelor daca este aplicat in zona ochilor, pe tot parcursul noptii. Totodata, va diminua ridurile si va oferi tenului luminozitate.

Poate fi aplicat pe ten sau pe corp, simplu sau in combinatie cu alte uleiuri vegetale, sau poate fi amestecat cu crema de corp.

Este bogat in vitamine care mentin sanatatea si eleasticitatea pielii.

Sprancene dese si unghii rezistente

Uleiul de ricin fortifica unghiile. Este recomandat sa se maseze mainile si implicit unghiile cu ulei de ricin seara de seara, timp de o luna. Eventual, mainile pot fi acoperite cu manusi pe timpul noptii. Acest tratament va imbunatati considerabil aspectul unghiilor si va catifela pielea, asigurandu-ti palme fine si catifelate.

Fortifica de asemenea genele si accelereaza cresterea lor. Este recomandat si ca tratament pentru indesirea sprancenelor. Se aplica ca atare, direct pe gene si sprancene, seara, dupa demachere.

Un expert din Australia desfiinteaza miturile despre paine

Desi paine este esentiala pentru dieta oamenilor, acest aliment este considerat un inamic pentru cei care doresc sa slabeasca. Cei care tin o dieta considera ca paine ingrasa, dar glutenul folosit la produsele de panificatie nu este tocmai sanatos, conform Daily Mail.
Un expert din Australia desfiinteaza miturile despre paine

“Aceasta reflecta o pierdere de cunostinte nutritionale de baza in jurul valorii de optiuni sanatoase de paine”, a declarat Sharon Natoli (Expert nutritionist si alimentatie).

“Multe femei nu sunt constiente de lunga lista de beneficii oferite de faina integrala si paine gastro-intestinale joase, si de multe ori glutenul folosit in produsele de panificatie pot fi mai daunatoare decat nivelul crescut de zahar. Alegerea corecta a painii poate oferi numeroase beneficii pentru sanatate, inclusiv sanatatea digestiva, energie durabila si o minte sanatoasa pentru inima și trup”, a spus doamna Natoli.

Ea spune ca nu exista nici o dovada pe cont propriu, care contribuie la cresterea in greutate.

Studiile mari de populatii arata ca persoanele care consuma doze mai mari de alimente din cereale integrale, cum ar fi painea din cereale integrale, sunt mai putin susceptibile de a fi supraponderali sau cresterea in greutate de-a lungul timpului.

Dna Natoli este de acord că este foarte important pentru fiecare consumator sa aiba acces la toate informatiile de care au nevoie pentru a face alegerea corecta atunci cand cumpara paine pentru nevoile si stilul de viata a fiecarei persoane.

“Copiii pot beneficia de paine, care ofera 3s omega, impreună cu beneficiile obisnuite de fibre si vitamine B, in timp ce persoanele in cauză cu privire la sanatatea inimii ar putea prefera o paine, care este ridicat in seminte și cereale integrale. Multe femei nu sunt constiente de beneficiile semnificative nutritionale ale painii integrale, inclusiv fibre, vitamine B, magneziu si fier”, adaugand ea.