Un combatant veritabil impotriva celulitei si al cancerului

sursa foto: incebel.netAnanasul este o plantă tropicală din America, aparţinând familiei bromeliaceelor. Aceasta are frunzele lungi și o tulpină scurtă. Fructul de ananas este de fapt o aglutinare a fructelor făcută de o mulţime de flori care stau una lângă alta.
Ananasul face parte din rândul plantelor medicinale, datorită calităţilor fructului său, din care se extrage un sucul  plăcut.

Substanţele active din fructele de ananas conţin brom elină, acid cinamic, pectine, polizaharide şi vitamina C.

Din punct de vedere al sănătăţii, bromelina este cea mai preţioasă substanţa care face parte din compoziţia ananasului, nu are grăsimi, iar în ceea ce privesc mineralele și vitaminele, acestea sunt în cantităţi reduse.

Datorită brom elinei, fructul de ananas este foarte util în asigurarea unei bune funcţionări a tractului gastro intestinal, de aceea ananasul este recomandat la desert.

Mulţi specialiști includ curele de ananas în programele de slăbit, precum și în cele de combatere a celulitei. Pentru eficienţă terapeutică se recomandă consumarea sucului de ananas în stare proaspătă, adică imediat ce a fost stors din fruct. Cercetările știinţifice au pus în evidenţă faptul că sucul proaspăt de ananas are și efecte antiinflamatoare, dar mai ales anticancerigene.Mai nou, s-a descoperit că și tulpină de ananas are virtuţi medicinale, conţinând o enzimă ce blochează creșterea nivelului de insulină din sânge și transformarea zaharidelor în glucide. Specialiștii recomandă utilizarea ananasului în terapiile pentru combaterea celulitei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>