Un pahar de vin dupa masa-o minune pentru sanatate

vinnnn

Una dintre cele mai vechi si iubite bauturi alcoolice din lume, este cu singuranta vinul. Consumul exagerat de alcool aduce dupa sine foarte multe probleme de sanatate, recent anumite cercetari demonstreaza ca un pahar de vin rosu dupa masa are anumite beneficii. Iata care sunt!

 

Pietre la rinichi-  persoanele care beau vin rosu au mai putine riscuri de formare a pietrelor la rinichi, boala Alzheimer. Consumul moderat de vin rosu este corelat cu reducerea riscului de a dezvolta boala Alzheimer. Cercetatorii au descoperit cu resveratrolul, un polifenol al vinului rosu, produce efecte neuroprotective.

Hipertensiunea-consumul excesiv de alcool este in general considerat un risc. Cu toate acestea, exista cateva dovezi ale unor efecte favorabile ale vinului rosu asupra presiunii sangvine. Doua pahare de vin rosu-250 ml, sorbite in timpul mesei, scad presiunea arterial la persoanele afectate de hipertensiune.

Inflamatiile- s-a dovedit ca resveratrolul are proprietati antiinflamatorii, care ajuta la mentinerea sanatatii fizice generale din moment ce multe boli si maladii sunt atribuite inflamatiilor

Racelile- cercetatorii europeni au descoperit ca persoanele care consuma mai mult de doua pahare de vin rosu pe zi, manifesta cu 44% mai putine raceli.

Cancerul de plamani- cercetatorii au descoperit ca fiecare pahar de vin rosu consumat zilnic, reduce riscul cancerului de plamani cu 13%

Cancerul mamar- consumul moderat de vin rosu se pare ca ar reduce riscul aparitiei cancerului mamar. Cu toate acestea, consumul a mai mult de 1-2 pahare de alcool pe zi, mareste riscul aparitiei cancerului de san la femei.

Sanatatea creierului- resveratrolul este dovedit a fi un protector impotriva dementei.

Reduce riscul mortalitatii-  un aport zilnic moderat, de vin rosu are un efect protector impotriva tuturor cauzelor de deces.

Somnul- vinul rosu contine melatonina care ajuta la reglarea ceasului biologic, asadar, consumul unui pahar de vin rosu inainte de culcare poate fi benefic pentru somn.  Melatonina este de asemenea, un antioxidant, are si proprietati anticancerigene.

Fumatul-  vinul rosu, cu sau fara alcool, reduce efectul negative al fumatului asupra endoteliului, stratul de celule care se alcatuiesc intr-o captuseala impotriva frictiunii vaselor limfatice, de inima si sange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>