Un studiu recent ne arata un nou tratament promitator antiacneic sub forma unei spume antibiotice

Potrivit dailymail.co.uk, o spuma care contine o concentratie slaba de antibiotic ar putea fi folosita ca tratament pentru a combate acneea, a fost facut un test clinic asupra a 150 de pacienti, iar rezultatele sunt promitatoare.

Un studiu recent ne arata un nou tratament promitator antiacneic sub forma unei spume antibiotice

Spuma conţine o substanţă antibiotica, minociclina, un medicament care este folosit de mult timp ca tratament pentru acnee, dar sub forma de pastile au efecte secundare majore, cum ar fi ameteli, greata si diaree.

 Niciunul dintre cei 150 de pacienti care au folosit tratamentul in timpul testelor clinice nu a raportat efecte secundare majore. Medicii londonezi spun ca noul tratament ar putea fi aprobat pentru utilizarea acestuia si pus in vanzare in decurs de doi ani.

“Minociclina poate cauza pigmentari nedorite in zonele cu piele cicatrizata, chiar si atunci cand medicamentul este luat sub forma de pastile. O alta problema o reprezinta aparitia rezistentei la antibiotice, care este marita in momentul in care antibioticele sunt folosite prin aplicarea pe piele”, a explicat medicul Tony Chu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>