Untul pământului este un remediu pentru acnee şi reumatism?

reumatismul-1Untul de pământ este considerat de mult timp un real remediu pentru  diferite afecţiuni, precum şi pentru calmarea durerilor. Este foarte important de ştiut faptul că rădăcina este cea care se foloseşte în remedii, fructele fiind considerate foarte toxice.

Planta creşte în sudul ţării, în zonele pietroase, la marginea pădurilor sau în preajma gardurilor verzi. Este o plantă agăţătoare, de aceea se răsfrânge pe alte plante ajungând până la 4 metrii. Rădăcina este adânc înfiptă în pământ ajungând până la un metru adâncime.

Proprietăţi

Este o plantă bine cunoscută în lumea medicinei tradiţionale deoarece conţine multe substanţe şi minerale necesare în tratarea oaselor şi a tenului (nu este recomandat la ten sensibil, pot exista reacţii alergice).

Este folosită doar pentru uz extern împotriva acneei, sinuzitei, bronşitei, dermatozei şi la diverse dureri ale oaselor.

Modul de preparare este foarte simplu: se rade rădăcina plantei şi se aşează pe o compresă de tifon, urmând să acopere zona afectată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>