Urzica, ajuta la regenerarea si detoxifierea organismului

 

urzica222

O gasim pe toate drumurile, chiar daca incercam sa ne ferim de ea, in realitate ne este de un foarte mare ajutor. Urzica este curativa si inca din antichitate este laudata pentru efectele sale pozitive, cuvantul “urtica” provine de la latinescu “urere” care inseamna “a arde”. In Romania se gaseste in intreaga tara din zona de campie pana in cea montanta, infloreste incepand cu luna iunie pana toamna tarziu.

Urzicile sunt folosite ca aliment si ca plante medicinale in cure pentru regenerarea si detoxifierea organismului, datorita continutului. Acestea contin: cetone, acid folic,  calciu, magneziu, fier, siliciu, subtante proteice, vitamina A, vitamina B3, vitamina C, vitamina K si un numar mare de aminoacizi.

Remineralizeaza, vitaminizeaza si echilibreaza sistemul de aparare al organismului, ajuta  la eliminarea starii de anemie. Combate tusea si inlatura multiplicarea bacteriilor. Combate diareea, actioneaza impotriva viermilor intestinali si starile inflamatorii ale mucoasei  tubului digestiv. De asemenea scade si glucoza din sange.

Trebuie sa aveti grija atunci cand  le cumparati, sa stiti de unde au fost culese, cele de langa case pot contine plumb care este toxic pentru organism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>