Varicela are un inamic natural, castanul

Poate că nu ştiai, dar castanul este cunoscut de o mie de ani pentru capacitatea sa de a feri organismul de boli, fie el sălbatic sau domestic. Fructele lor le putem găsi toamna, acestea se pot consuma coapte, gustul lor fiind unul dulceag asemănător cartofilor duci.
Beneficii

sursa foto:www.aliphia.ro/
Interesant este faptul că la acest  arbore se pot folosi nu doar fructe sale ci si scoarţa sa, ce conţine o multitudine de compuşi chimici benefici tratării de hemoroizi. Acţionează asupra vaselor de sânge întărindu-le, astfel prevind apariţia de noi varice.
Fructele de castan sunt un remediu pentru deficienţele renale si afecţiunile aparatului cardiovascular. Detin o cantitate însemnată de potasiu, acest lucru ajuta inima, arterele, capilarele şi venele, iar mineralul din fier ajuta la refacerea sângelui. Riscul de infarct scade cu până la 20 de procente.

Îmbăierea în frunze de castan opreşte apariţia inflamaţiilor şi întăreşte vasele de sânge de la nivelul picioarelor tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>