Vitamina A – Remediu antiacnee

vitamina aDenumirea de vitamina A este un titlu generic pentru o grupa mare de sub­s­tante ce include retinolul, retinalul, acidul retinoic si niste compusi inruditi numiti retinoizi si carotenoizi (alfa caroten, beta caroten, criptoxantina), ce sint consi­derate ca provitamina A, iar in interiorul organismului sunt transformate tot in vitamina A.

Aceasta vitamina este liposolubila (se solubilizeaza in grasimi) si este esentiala pentru mucoase, vedere, pentru sistemul imunitar si, conform specialistilor, cea mai puternica vitamina anti-canceroasa. Dar be­neficiile cele mai vizibile se manifesta la suprafata. Adica la nivelul pielii.

Abia in 1947 a fost reprodusa in laborator, iar in anii ’80 s-a stabilit in mai multe forme chimice dintre care retinolul este derivatul cel mai utilizat in cosmetica. Retinolul este practic o molecula de vitamina A divizata in sute de compusi mai mici, care sunt capabili sa penetreze pielea chiar si in straturile profunde.

Papaya este unul din fructele cele mai bogate in vitamina A si C, doua vitamine esentiale pentru prevenirea ridurilor si combaterea acneii. Alti nutrienti specifici acestui fruct fac pielea moale si sustin hidratarea la nivelul celulelor tegumentului. Vitamina A joaca rol de protectie a tesutului pielii si ajuta la reducerea sebumului. O dieta bogata in vitamina A contine mango, morcov, cartofi, dovleac, spanac, fructe galbene si portocalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>